Bouw van nieuw Nederlands attractiepark gaat van start

De bouw van een nieuw indoor themapark ‘Bommelwereld’ in de Achterhoek gaat van start. Het themapark met een oppervlakte van 9000 m2 wordt ontwikkeld door Marveld recreatie in samenwerking met de Toonder Company. De karakters van Tom Poes en Heer Bommel staan centraal in de gethematiseerde kasteelomgeving.

Een gedetailleerde tekening onthult wat we van Bommelwereld kunnen verwachten. Bezoekers betreden straks een groot kasteel op een heuvel. Daar ligt het overdekte attractiepark tegenaan. Afgaande op het ontwerp zal er veel aandacht zijn voor thema en decor. Bomers’ plannen zullen worden gerealiseerd in een hal van zo’n 9000 m2 waarin de wereld die Marten Toonder creëerde vorm zal krijgen, met als stralend middelpunt heer Bommels kasteel, Bommelstein.

Bij het ontwerpen van deze hal vormde de wereld van heer Bommel en Tom Poes de inspiratiebron. De bezoeker zal straks kunnen rondlopen door de straten van Rommeldam, en de magische sfeer proeven van de Zwarte Bergen en de tovenarij van Hocus Pas. De afbeeldingen uit de boeken van Marten Toonder krijgen een vertaalslag in het ontwerp.

Op 2 mei 2023 werd er getoast op de start van de bouw van Bommelwereld bij het Toonder Monument in Rotterdam.

V.l.n.r.:
Adrienne Hak, Uitgeverij Rubenstein, Willem Feldkamp, Toonder Compagnie, Edwin Bomers, Marveld Recreatie, Sjors van Roosmalen, Jora Vison

Terug naar het overzicht